HEALING & SUPPORT DORDRECHT

Samen Vooruit Verder

Blog

Scheiden doet lijden..

Scheiden doet lijden, een gezegde met een hoog waarheidsgehalte. Ik maak het aan den lijve mee op dit moment. Niet dat ik het geen uitdaging vond hoor, helemaal niet, best wel spannend ook. Wat voor mogelijkheden en vrijheden zullen er op mijn pad komen? Maar ja, het is theoretisch natuurlijk heel leuk en opwindend en ook wel eng. Maar dan de praktijk, tja dat valt dan toch wel even tegen.

Om dan maar met de deur in huis te vallen, ik ben na 20 jaar gescheiden van partner. En dat doe je niet zomaar, dat heeft een aanloop nodig, voordat je kunt zeggen, en nu is het welletjes geweest, ik vertrek. Het was gewoon over en uit, de chemie was weg, we zaten niet meer op één lijn en datgene waar mijn hart en passie lag, was voor hem abracadabra. Ik kon net zo goed een vreemde taal spreken, dat was precies hetzelfde.

Ja, en dan komt dat moment dat je dat dan aan die partner gaat vertellen dat je alleen ergens anders wilt gaan wonen. Dat vond ik wel heel moeilijk. Wat ik ook moeilijk vond is dat de kat en de hond niet met mij meegingen. Het voelt als een soort van in de steek laten en mijn schuldgevoel viert hoogtij. Was het wel een goede beslissing, had ik toch niet moeten blijven, heb ik niet te overhaast gehandeld, etc etc. Ja ja, dat geniepige stemmetje gaat flink met mij op de loop, want er is niets veiliger dan alles bij het oude houden.

Maar ik kwam niet verder met het doen wat het het liefste doe, en dat is helen met energie. De energie in het oude huis was zwaar en dicht en ik kwam er niet doorheen. Als ik mensen energetisch wil helpen dan is er een lichte, mooie energie voor nodig. En nu ik op mezelf woon, kan mijn eigen energie meer stralen, zonder ondermijnd te worden. Ik kan hier verder aan mijn spirituele ontwikkeling werken, zonder afleiding, zonder zwaarte. Na zoveel jaren ben ik weer alleen, en ik word nu op mezelf teruggeworpen, en dat is best eng om uit mijn comfortzone te zijn. Maar ik kan in alle vrijheid doen en zijn, en dat voelt even vreemd maar dat went vast wel. Het terugvinden van mijn innerlijke kracht is ook een geschenk, want weet dat je veel sterker bent dan je denkt.

Een nieuw hoofdstuk van mijn leven ontvouwt zich en ik ben zelf erg benieuwd waar dit nieuwe leven heen gaat en wat het me brengt….

Wat is nou zo mooi aan wat ik doe.

Waarom liggen de behandelingen die ik aanbied op het energetische en lichamelijk vlak? Omdat ik zelf ontspanning en welbevinden gewoon erg belangrijk vind om te ervaren. Er zijn voor mensen die last hebben van pijn en/of vermoeidheid en stress en die behoefte hebben aan liefhebbende aandacht en koestering.

Heel lang geleden was ik zo’n meisje dat alles deed en kon. Ik had mijn werk en in de weekenden lekker op stap en dansen tot in de vroege uurtjes. Uitgaan met vriendinnen, lekker veel shoppen en mezelf trakteren op heerlijke etentjes. Leuk autootje voor de deur,  mooie kleren, bergen schoenen, volop sieraden en tassen bij de vleet. Mijn leven was zorgeloos en ik deed “gewoon”mijn ding. Geen vuiltje aan de lucht. Ik was een leuke, spontane, impulsieve en levenslustig mensenkind.

Tot het moment dat ik een auto-ongeluk kreeg. Toen stortte mijn wereld in. Van de één op andere dag was mijn leventje zoals ik het kende compleet verdwenen. Ik raakte mijn vriend kwijt, mijn baan kwijt en moest na een lange periode van revalideren weer aan de bak zien te komen. Ook mijn oude werkgever wilde mij niet terug, omdat er voor mijn baan al iemand anders was aangenomen… Ik was niet meer diegene die ik was. En wat nu?

Ik ben toen met  allerlei opleidingen gestart, om maar weer aan het werk te komen. Spijtig, zonder resultaat. Het was in die tijd zo dat er meer aanbod dan vraag was. En ja, ik was al 34 jaar, dus te oud!

Je komt dan van de regen in de drup. En daar sta je dan met je secretaressepakje aan bij de bijstand. Ik woonde op dat moment in een klein flatje met mijn katten. Het was geen rijkdom, maar ook geen armoe. Maar ik hoopte natuurlijk op betere tijden. Totdat ik een relatie kreeg en deze persoon wel een bedrijf met mij zou willen beginnen. Hoera! Er komen betere tijden aan. Ik haalde de diploma’s die nodig waren en we keken samen naar diverse mogelijkheden om te gaan starten.

Om van dat traject een succes te maken, gaf ik alles wat ik had. Al mijn inzet, mijn energie, mijn alles dus. Maar het was allemaal tevergeefs. Doordat ik van hem geen medewerking kreeg, en ik alles van mezelf eiste, eindigde ik in een burnout.

Ik was helemaal op, was kapot en zeer angstig, eigenlijk een schaduw van mijn vroegere spontane zelf. Ik kon ook de persoon met wie ik een relatie had, totaal niet meer om me heen velen.

Zo kwam ik op de wachtlijst voor de dagbehandeling van een psychiatrisch ziekenhuis.  Ik heb in die kliniek een lange tijd doorgebracht.  Met veel medicatie en therapie kwam ik weer een beetje bij de mensen. Maar ik was toch niet meer de persoon die ik was. Zelfs niet meer de persoon nadat ik mijn ongeluk had gehad. Ik was weer iemand anders.

Maar wie ben ik dan?

Op een gegeven moment wist ik niet goed meer wie ik nou was. Die spontane zorgeloze meid was ik zeker niet meer. Ik werd daar heel verdrietig van. Zeker toen ik ook een auto-immuunziekte kreeg en daardoor erg vermoeid raakte, doordat mijn hormonen kompleet uit balans waren. Ook was er door mijn ongeluk aardig wat mis met mijn lichaam. Door de vele operaties is mijn lichaam uit balans geraakt en is het constant aan het corrigeren. Hierdoor heb ik vaak pijn. En pijn geeft vermoeidheid en vermoeidheid geeft weer pijn….etc. En dan heb je een beperking, dat wil zeggen je bent beperkt in je doen en laten. En dan moet je iedere keer als je iets leuks wilt doen, keuzes maken. Wat vind ik leuker, beter, interessanter, fijner en ga zo maar door, om te doen? Ook al zo vermoeiend…

Waarheen en wil ik dat?

Maar ik wilde terug naar…. ja, terug naar waar. Naar hoe het was?  Nee, dat gaat niet meer. Of toch wel?Toch, na een hele lange tijd, ben ik weer met een opleiding begonnen, en het was zwaar. Iedere maand 3 dagen training. Daarna had ik een week nodig om bij te komen, zo kapot was ik. Maar de doorzetter die ik ben en de passie voor het vak, daardoor heb ik de eindstreep toch gehaald. Vol vuur wilde ik mijn praktijk opstarten, vol erin en met goede moed eraan begonnen. Maar het ging niet. Te zeer, te moe. Gewoon geen energie, en ik maar vechten, vechten en nog eens vechten, want ik wilde mezelf terug!

Weet je, je wilt doorzetten, en niet opgeven kan ook een valkuil zijn hoor! Dat is de mijne dus! Maar ik mis mezelf zo, dat ik gewoon wil dat het goed komt met mij. Om toe te geven dat het niet meer gaat, is opgeven, en zo ben ik niet. Maar accepteren is zo moeilijk….

En toch…

Toch wil ik doen wat ik wil doen. En dat is anderen een fijne ervaring geven op het gebied van zachtheid, warmte en koestering. Ze een plek bieden waar ze kunnen zijn wie ze zijn, met aandacht en zorg. En dat doe ik met zachte behandelingen, die voor mij ook goed niet te zwaar zijn om te geven.

Ook voor mij is het nu tijd om mezelf met zachtheid, warmte en koestering te omringen. Want ook nu ben ik het waard.

Ik val

En sta op

Ik maak fouten

Ik ben mens

Ik ben oké

Ik leef en ik leer….

(auteur: A.van Welie)

 

 

 

Goede voornemens

 

Met het begin van een nieuw jaar heeft bijna iedereen weer goede voornemens. Dit jaar gaat het zeker lukken wat we ons voornemen! En wat zijn dat dan voor voornemens? En wat gaat er dan lukken?

 

Ik heb er een top 10 van gemaakt, dit is wat de meeste mensen zich voornemen om het dit jaar nu écht te gaan doen:

 • stoppen met roken
 • gewicht verliezen
 • gaan sporten of meer gaan sporten
 • gezonder gaan eten
 • ontstressen
 • meer met de familie gaan doen
 • stoppen met drinken
 • meer tijd vrijmaken voor leuke dingen
 • geen schulden meer
 • iets nieuws leren

Het lijkt in eerste instantie een geweldig plan om mee te beginnen. Maar kun je je gedrag  zomaar veranderen, omdat het nou toevallig het begin van een nieuw jaar is? Je bent natuurlijk in het begin goed gemotiveerd en staat te springen om van je goede voornemen een succes te maken. Je stort je er vol overgave in, maar houd je dat wel vol?

Heb je misschien niet een plan van aanpak nodig? Want let’s face it, de lol is er na een tijdje toch wel af, wees nou eerlijk.

 • verdiep je in het onderwerp van je goede voornemen
 • stel duidelijk je doel vast
 • maak het concreet
 • maak het positief
 • visualiseer of stel je in je gedachten voor wat je einddoel is
 • doe het samen of met een groepje gelijkgestemden

Ik heb besloten dat ik me niets ga voornemen. Geen moeten, maar kiezen. Ik kan namelijk altijd weer kiezen! Als je jezelf zo streng aan een bepaald goede voornemen moet houden heb je toch wel heel veel doorzettingsvermogen voor nodig. Laten we wel zijn,w e weten toch allemaal wat goed en wat niet z goed voor ons is?  En als je dan niet gaat zoals je zou willen dan ben je weer terug bij af. En dat is ook okee. Doe gewoon van alles een beetje minder of juist een beetje meer, dat ligt aan het voornemen natuurlijk! Wees niet te streng voor jezelf, daar heb je niets aan. Want er is niets zo moeilijk als het veranderen van gedrag. En is er eens iets niet lukt of je valt terug, nou dat geeft niks. Je kunt namelijk ieder moment weer opnieuw beginnen. Wees daarom lief voor jezelf, dan komt de rest vanzelf! Succes!

 

 

Reiki behandeling op afstand, hoe werkt dat?

Reiki ontvangen. 

Als jij een Reiki healing wilt ontvangen, en je woont niet in de buurt, dan kan dat ook op afstand. Hoe werkt dat dan? Jij hebt aangegeven via het contactformulier dat je een healing op afstand wilt. Nadat wij telefonisch contact met elkaar hebben vraag ik naar jouw persoonlijke gegevens en de klacht(en) die jij behandeld wil hebben. Nadat we een dag en uur hebben vastgezet, ga jij naar een rustige plek waar je niet gestoord wordt. Je gaat rustig liggen of zitten met je ogen gesloten en laat de energie toe.

Ik gebruik bij de behandeling 3 energetische symbolen. Er is een symbool voor het maken van verbinding. Een tweede symbool voor jouw vraag wat jij wilt dat er behandeld moet worden. En een derde symbool om kracht bij te zetten. Je hoeft deze symbolen niet te kennen. Het gaat hier puur om de intentie. Via deze symbolen stem ik me op jou af. Op die manier krijg jij precies wat nodig is voor jou op dat moment. Een healing op afstand duurt meestal zo’n 20 minuten.

Voordelen van Reiki op afstand.

Een duidelijk voordeel is natuurlijk dat je gewoon thuis kunt blijven. Er is dus geen reistijd. Ideaal voor mensen die door wat voor beperking dan ook niet de deur uit kunnen. Waar ik Reiki ook voor inzet is bijvoorbeeld bij spannende situaties. De behandeling helpt bij emotioneel, lichamelijk en mentaal gebied. Dus bij examens, sollicitatiegesprekken, vliegangst, nieuwe mensen ontmoeten enzovoort. Reiki zet je in je eigen kracht!

Wat levert een Reiki behandeling op?

Bij een Reiki behandeling krijgt je lichaam op dat moment precies wat het nodig heeft. De energie gaat naar die plekken waar er stagnatie is en het niet meer stroomt. Het helpt bij het versterken van het immuunsysteem. Het zelfgenezend vermogen ven het lichaam wordt aangesproken. Er is sprake van pijnvermindering. Het heft blokkades op, en geeft meer ontspanning en meer een gevoel van “joi de vivre”. Stress verminderen wordt ook bereikt en het doorbreken van negatieve denkpatronen wordt losgelaten.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Als je er echt voor wilt gaan,  begin dan met 3 behandelingen in de eerste week. De tweede week 2 behandelingen, en de derde week 1 behandeling. Maar dat is aan jou, natuurlijk. Want jij bepaalt. Je kunt ook een Reiki behandeling voor een bepaalde situatie aanvragen. Er is geen goed of slecht.

 

 

 

 

 

 

 

Als het even allemaal teveel is.

De deurbel gaat. Als ik de deur open zie ik een jonge vrouw staan die niet heel blij uit haar ogen kijkt. Sorry, zegt ze, ik ben een beetje vroeg. Nou, dat is gelukkig geen probleem en ik ga haar voor naar de praktijkruimte. Zodra ze gaat zitten komt er van alles los waar ze mee rondloopt. Een diagnose van ADHD, een problematische relatie met haar vriendin.En dat alles bezorgt haar veel stress. Ik merk dat het een heel gevoelige vrouw is en ook erg spiritueel. Het zit haar allemaal erg hoog, merk ik. Al haar woorden buitelen over elkaar heen. Omdat ik haar nog niet ken, raak ik de draad van haar verhaal even kwijt. Maar bij het navragen wordt het mij duidelijk, het is haar allemaal teveel geworden.

Ik vraag haar om op tafel te gaan liggen en begin met de sessie. Het wordt al snel duidelijk dat de energie flink gaat stromen, en er aardig wat  energetisch mag worden opgeruimd. Ik gebruik daarbij de clearing statement van Access Consciousness. Naarmate de sessie vordert, geeft zij zelf aan wat ze allemaal voelt in haar lijf. Ik vertel haar dat het allemaal okee is wat ze voelt en dat dat allemaal met loslaten te maken heeft.

En dan hoor ik zacht gesnurk. Ha, hoe mooi is dat, ze is helemaal ontspannen! Super. Als ik op haar schouder tik dat het klaar is, opent zij glimlachend haar ogen. “Wat er toch allemaal gebeurt is”, vertelt ze. “ik kwam in andere levens terecht, en ik zag een heks en een oude man mijn lichaam verlaten en allemaal mooie kleuren!” Ik had al vele ervaringen van mensen gehad, maar deze nog niet!

Als  ze gaat zitten en een glas water drinkt, zie ik een heel andere vrouw zitten. Ze straalt gewoon! Ze voelt alsof er een last van haar schouders is afgevallen en de druk in haar hoofd weg is. Iedere keer sta ik weer verbaasd wat deze energetische behandeling bij mensen doet.

Als ik  haar uitlaat zie ik een jonge vrouw een stuk lichter naar huis gaan….

 

Leven met pijn of toch niet?

 

Dit weekend heb ik een boeiende masterclass bijgewoond over pijn. Wat is pijn nou eigenlijk?

Wanneer je pijn ervaart dan is dit een signaal van je lichaam dat er iets is wat aandacht nodig heeft. Dat is wel duidelijk lijkt me. Er zijn 2 soorten pijn, acute pijn en chronische pijn. Ik heb zelf te maken met chronische pijn. Maar mijn pijn is namelijk niet altijd aanwezig en ook niet altijd van dezelfde intensiteit.  De onderliggende oorzaak van mijn pijnen ligt vaak bij emotionele issues. Door deze pijnproblematiek en de bijkomende vermoeidheid, ervaar ik mijn leven niet zoals ik dat zou willen.

Pijn heeft dus gevolgen. De kwaliteit van leven is voor mij  een stuk achteruit gegaan. Mijn zelfbeeld is veranderd en ook mijn zelfvertrouwen heeft een knauw gekregen. Je weet niet meer beter of je leven bestaat alleen nog maar uit pijn. De pijn houdt je gevangen. En je wilt niets liever dan er van af! Ik heb door de jaren heen talrijke therapieën, behandelingen gehad, specialisten gezien. Je kunt het zo gek niet opnoemen of ik heb het gedaan of ben er geweest. En iedereen heeft voor jou de oplossing, nou die kast met dooie mussen is behoorlijk vol, laat ik je dat vertellen! Oké, niks aan te doen, leer er maar mee te leven.

Iedere dag dat ik opsta word ik geconfronteerd met pijn en vermoeidheid. Er is bijna niets anders. Ik probeer de dag zo goed mogelijk door te komen en blijf proberen om oplossingen te vinden voor mijn pijn. Een stukje controle terug te krijgen, me niet meer zo machteloos voelen! Maar deze pijn heeft ook een functie. Er is iets dat ik doe, waardoor ik pijn ervaar. Ik doe dat door bewust te gaan kijken wat het is dat mijn lichaam mij duidelijk wil maken. Misschien een andere zithouding, of een ander matras. Of iets doen aan de spanningen die ik ervaar. Dus eigenlijk met mijn lichaam meewerken in plaats van tegen te werken.

En dan is daar de masterclass over inzicht in pijn. Een boeiende uitleg over wat pijn is, waartoe het dient en heel belangrijk: dat je niet hulpeloos bent, maar dat er een methode is waarbij je zelf de controle over je pijn hebt.

Mijn pijn bestaat uit 2 delen, door een zwaar auto-ongeluk is mijn lichaam door operaties niet meer 100%. Dat snap ik en is mee te leven. Maar er is ook een emotionele kant aan mijn pijn, dat speelt zeker mee. Maar door de methode van zelfhypnose toe te passen, heb ik gevoeld dat dit mij rust geeft. Wauw, eindelijk weer het gevoel van controle! Super is het als je ervaart dat je dus niet machteloos bent.  En van de technieken waar we mee gewerkt hebben is de “schakelaar verdoving” , waarbij er door middel van trance (een geconcentreerde vorm van aandacht) een denkbeeldige schakelaar in mijn nek wordt geplaatst en ik zo met de aan- en uit knop mijn pijnbeleving zelf kan reguleren.

Het geeft mij meer vrijheid te weten dat ik een tool in handen heb die ik kan gebruiken. En ook met mijn achtergrond als hypnotherapeut, het door kan geven aan anderen.

 

Meer info:  http://inzichtin.be/

Een depressie is geen dipje.

Dit is de beschrijving die de Depressie Vereniging hieraan geeft.

“Een depressie is een aandoening die de stemming en de gevoelens raakt. Als je eraan lijdt, kun je ondergedompeld raken in somberheid. Je verliest je interesse in de mensen en de dingen om je heen en kunt niet meer echt genieten”.

http://www.depressievereniging.nl/depressie/depressieve-stoornis/

Het heeft met gevoelens te maken dus, gevoelens die je niet uit en die vanbinnen vast blijven zitten. Zoals bijvoorbeeld diep verdriet of boosheid. En dat maakt je ziek. Ik heb ook te maken gehad met een depressie. Al mijn energie gestoken in een project dat het uiteindelijk toch niet werd. Ik was op, helemaal leeg. Ik had gefaald en was mislukt. Zo voelde ik dat.

Ik kwam in een neerwaartse spiraal terecht. Ik was neerslachtig, kwam mijn bed niet meer uit. Alles was donker. Ik lag praktisch de hele dag op bed. Was ook te moe om mijzelf aan te kleden of naar buiten te gaan. Ik had hulp nodig bij het huishouden en de boodschappen. Huilde aan één stuk door en zag het leven gewoon niet meer zitten. Ik was zo verschrikkelijk verdrietig dat het project mislukt was, ondanks mijn harde werken. Het werd zo erg, dat ik pleinvrees ontwikkelde en zeer angstig was en dus bleef ik binnen. Ik kan me nog herinneren dat het in dat jaar ontzettend warm was. Zelfs de zon was me teveel, de warmte maakte me nog zieker. Ik wilde met mijn hoofd tegen de muur aan lopen. Er moest hulp komen en snel.

Via de huisarts kreeg ik een verwijzing naar de psychiater. Medicatie om het ergste te onderdrukken, want die angst, daar werd ik bijna gek van! Ik zat in een soort van vissenkom, ik erin en de rest van de wereld daar buiten. Dat was echt heel bizar.

Ik zou worden opgenomen op de dagbehandeling van het GGZ. Maar ook toen waren de wachtlijsten al lang. Ik meen dat ik praktisch iedere dag aan de telefoon hing wanneer ik kon komen. Ik was ten einde raad. Want ja, er moest eerst iemand ontslagen worden uit de behandeling voordat ik er terecht kon. Laat ik kort zijn, het was geen lolletje, die eerste 3 maanden. Ik was goed van het padje af. Maar door de kalmerende tabletten en de antidepressiva kwam ik langzamerhand weer bij de mensen. Iedere dag was er een programma wat je volgde om weer structuur in je leven te krijgen. Want de dagelijkse structuur was ik echt wel kwijt! Na een maand of 7  was ik zover voor ontslag. En zo goed en zo kwaad heb ik de draad weer opgepakt.

Maar als ik nu ik dit schrijf terugkijk op die periode, is er toen weinig over mijn verdriet en woede gesproken. En dat is ontzettend belangrijk om een depressie te overwinnen. Kijk, medicijnen kunnen in eerste instantie de scherpe kantjes er wel van afhalen, maar te lang gebruik hiervan leidt tot gewenning en verslaving. En kom er dan maar eens van af! Het uitspreken van verdriet of boosheid geeft lucht. Geeft weer een opening naar genezing. Datgene naar boven halen wat dwars zit is cruciaal.

En hoe dan verder? Ik legde de lat voor mezelf altijd te hoog. En ik doe dat eigenlijk nog. Dit is mijn grote valkuil. Ik merk het dan ook direct. Dan krijg ik spanningen, zit ik rot in mijn vel en zit mijn hoofd vol. Ik word weer huilerig en de angst komt dan weer opzetten. Te hard van stapel gelopen! Rust nemen is dan de enige optie en me bezig houden met kleine dingen waar ik plezier aan beleef. Zoals mijn huisdieren of de natuur. Het is gewoon belangrijk dat ik mijn grenzen goed in de gaten hou. Anders gaat het weer mis.

Ik heb bij het afscheid zo lang geleden gezworen dat ik nooit meer terug zou keren naar het “gesticht”, zoals ik het “liefdevol” noemde. Het is me tot aan vandaag de dag nog steeds gelukt…

Wat is pendelen?

Maar eerst: wat is een pendel?

Een pendel is een instrumentje waarmee je antwoorden krijgt op (levens)vragen. Je kunt je voorstellen dat het bestaat uit een druppelvormig gewichtje aan een kettinkje. Het gewichtje kan ook een kristal zijn.

Het is eigenlijk al een heel oude methode om te weten te komen wat er in het onbewuste verborgen is. Ik weet nog wel dat wij op de familiezondagen ook een pendel gebruikte. Het was dan een naald aan een draadje en wij meiden onderling pendelde dan uit hoeveel kinderen wij zouden krijgen. Dat gaf altijd veel lol. Maar vaak worden er heel serieuze vragen gesteld voor meer zwaardere zaken.

Hoe ik de pendel gebruik

Als ik voor mezelf, of voor iemand anders pendel, maak ik eerst mijn geest zoveel mogelijk leeg. Ik zorg ervoor dat ik natuurlijk niet gestoord word. De ruimte waarin ik zit is aangenaam verlicht en er brand een kaars. De sfeer is precies goed. Vooraf test ik de pendel met een paar controlevragen. Ik richt me daarna naar binnen en stel de vraag. Een vraag moet altijd gesloten gesteld worden. Dus vragen die alleen met “Ja, Nee, weet het niet, of mag nog niet beantwoord worden”, gesteld. De pendel maakt contact met mijn onderbewustzijn. Ik wacht dan af waar de slingerbeweging van de pendel heen gaat. Bij “Ja en Nee”is het natuurlijk duidelijk. Maar soms is het dat niet, en dat moet ik meer de diepte in met mijn vragen. Het kan ook zo zijn dat het antwoord nog niet gegeven mag worden. Je loopt allemaal op je eigen pad en je hebt ook je eigen proces. We lopen niet allemaal tegelijk met elkaar op.

Kan iedereen pendelen leren?

Ja, ik denk zelf van wel. Je hoeft niet paranormaal begaaft te zijn of zo. Al is oefenen natuurlijk wel een vereiste. Ook is het belangrijk dat je consistent bent met de slingerbeweging van de pendel. Je spreekt eigenlijk met jezelf af welke beweging voor Ja, Nee, weet niet en mag niet beantwoord worden, zijn. Bij mij is bijvoorbeeld “Ja”een slingerbeweging naar links. Als je net begint denk je misschien dat je het niet kunt. Het kan ook zijn dat je de pendel met je mind wilt laten bewegen. Hoe vaker je het doet des te meer vertrouwen je krijgt. Het kan je een steuntje in de rug geven als je voor jezelf pendelt. En je misschien richting geven op je pad of in je proces.

Je kunt bij mij een pendelconsult aanvragen voor 7,50 euro, dan kun je 5 vragen stellen.

Zou jij voor deze massage kiezen?

Toen ik me voor de workshop Aromatouch massageTechniek inschreef, was ik er toch wel een beetje benauwd voor. Dat komt omdat ik altijd veel napijn had na een massagebehandeling. Ik kan je vertellen dat ik diverse soorten massagetechnieken heb ondergaan. Met een pijnlijk resultaat, toch zeker wel een week. Dus daar ben ik al lang geleden mee gestopt.

Theorie.

De ochtend was voor de theorie. De uitleg van de oliën. Uit welke planten ze gemaakt zijn en wat hun therapeutische werking is. Ook is het eigenlijk geen massage. Jij, als behandelaar, bent eigenlijk het instrument voor de oliën. Zij doen het eigenlijke werk. Er worden bij iedere stap in de behandeling, een paar druppels over de rug gebracht. De behandelaar, ik dus in dit geval, leidt de oliën over de ruggegraat. Daarna worden ze verder uitgestreken over de gehele rug, tot aan de kruin van het hoofd.

Nu zelf doen.

Toen het moment daar was om te gaan oefenen, kneep ik hem toch wel een beetje! Ik ging als eerste op de tafel. Ik was dus best gespannen.  Toen ik voelde dat het een hele zachte aanraking was, kon ik de spanning loslaten. De oliën ruiken ook zo heerlijk, dat helpt natuurlijk! Na zo’n 45 minuten had ik geen zin meer om van de tafel af te komen. Wat verrassend!  Ik heb de dagen erna geen pijn gehad. Dit was voor mij het bewijs dat de Aromatouch massage perfect is voor mij.  Dus misschien is deze zachte aanpak van massage ook wel voor jou!

Want zeg nou zelf, niet iedereen houdt er toch van om gekneed te worden als een bonk deeg? Als je daarom gevoelig bent voor een te harde aanpak, dan is dit andere koek!

Voor meer info over Aromatouch, klik hier.

Hoe ik in aanraking kwam met de orakelkaarten.

Hoe ik in aanraking kwam met de orakelkaarten.

Via een studiegenoot ben ik in aanraking gekomen met de orakelkaarten.  Ieder trainingsweekend nam zij in haar rugzak wel 4 of 5 decks mee. In eerste instantie had ik er niet zoveel mee. Toch was mijn nieuwsgierigheid gewekt en uit een bepaalde legging nam ik ook eens een kaartje. Nou, de uitkomst was toch wel verrassend! Wat mij daarbij zeker opviel waren de mooie afbeeldingen. En natuurlijk de teksten die daarbij horen.

Het geeft een troostend gevoel te weten dat de engelen je bijstaan en je dus niet alleen bent, ook al denk je dat vaak. Bij thuiskomst heb ik gelijk een kaartendeck aangeschaft, wat bij mijn gevoel paste. Mijn eerste deck: ‘Terugkeer van Spirit’ van Sheryl Lee Harnish. Deze kaarten heb ik heel lang als enig deck gebruikt. Maar er is toch iets in mijn binnenste geweest, dat me duidelijk maakte, dat ik ook naar andere orakelkaarten moest uitkijken.

Maar wat heb je er nu eigenlijk aan?

Zo’n 2500 jaar geleden had je in het oude Griekenland het Orakel van Delphi. Mensen kwamen van heinde en verre om dit te raadplegen voor advies en antwoorden op hun vragen.

En zo gebruik ik de kaarten ook. Voor dagelijkse leiding, voor advies, voor een richtlijn of een grotere legging voor wat ik in de nabije toekomst zou kunnen verwachten of de stappen die ik zou kunnen nemen. Het is een leidraad en tegelijk een ondersteuning.

Ik ben iedere dag met de orakelkaarten bezig. Ik vind het enorm leuk om te doen, vandaar dat ik het nu ook voor anderen mensen doe. Het is fijn om wat voor een ander te betekenen. Het heeft mijn leven zeker verrijkt.

Inmiddels heb ik tamelijk veel van deze kaarten, van Engelenkaarten tot kleurkaarten. En ieder deck heeft weer iets anders, maar ze zijn allemaal bijzonder. Je zou kunnen zeggen dat ik van alle kaarten hou. Ik gebruik ze dan ook iedere dag met liefde.