Hoe ik in aanraking kwam met de orakelkaarten.

Hoe ik in aanraking kwam met de orakelkaarten.

Via een studiegenoot ben ik in aanraking gekomen met de orakelkaarten.  Ieder trainingsweekend nam zij in haar rugzak wel 4 of 5 decks mee. In eerste instantie had ik er niet zoveel mee. Toch was mijn nieuwsgierigheid gewekt en uit een bepaalde legging nam ik ook eens een kaartje. Nou, de uitkomst was toch wel verrassend! Wat mij daarbij zeker opviel waren de mooie afbeeldingen. En natuurlijk de teksten die daarbij horen.

Het geeft een troostend gevoel te weten dat de engelen je bijstaan en je dus niet alleen bent, ook al denk je dat vaak. Bij thuiskomst heb ik gelijk een kaartendeck aangeschaft, wat bij mijn gevoel paste. Mijn eerste deck: ‘Terugkeer van Spirit’ van Sheryl Lee Harnish. Deze kaarten heb ik heel lang als enig deck gebruikt. Maar er is toch iets in mijn binnenste geweest, dat me duidelijk maakte, dat ik ook naar andere orakelkaarten moest uitkijken.

Maar wat heb je er nu eigenlijk aan?

Zo’n 2500 jaar geleden had je in het oude Griekenland het Orakel van Delphi. Mensen kwamen van heinde en verre om dit te raadplegen voor advies en antwoorden op hun vragen.

En zo gebruik ik de kaarten ook. Voor dagelijkse leiding, voor advies, voor een richtlijn of een grotere legging voor wat ik in de nabije toekomst zou kunnen verwachten of de stappen die ik zou kunnen nemen. Het is een leidraad en tegelijk een ondersteuning.

Ik ben iedere dag met de orakelkaarten bezig. Ik vind het enorm leuk om te doen, vandaar dat ik het nu ook voor anderen mensen doe. Het is fijn om wat voor een ander te betekenen. Het heeft mijn leven zeker verrijkt.

Inmiddels heb ik tamelijk veel van deze kaarten, van Engelenkaarten tot kleurkaarten. En ieder deck heeft weer iets anders, maar ze zijn allemaal bijzonder. Je zou kunnen zeggen dat ik van alle kaarten hou. Ik gebruik ze dan ook iedere dag met liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.