Kerntransformatie

Kerntransformatie is een methode die zoekt naar de universele zijnstoestand van de mens. De kerntransformatie komt uit NLP en de hypnotherapie. Met kerntransformatie doorbreek je onbewuste processen die ongewenste patronen in stand houden. Veranderingen ontstaan hierdoor bijna vanzelf. Een kerntransformatie brengt je bij je authenticiteit, terug bij je kern, bij wie jij eigenlijk bent.


Net als iedereen heb je vast wel persoonlijke beperkingen die je probeert te overwinnen. Als je vecht tegen gewoonten en neigingen die je niet wilt doe je dat meestal door gebruik te maken van je zelfbeheersing of wilskracht. In feite vecht je dan tegen jezelf, want het gaat om vervelende trekjes van je eigen persoonlijkheid. Het is niet moeilijk in te zien wie er verliest als je tegen een (innerlijke) vijand van jezelf vecht. Je verliest zelf, of je zit met een “innerlijke verliezer.” Bij kerntransformatie komen al je sub persoonlijkheden als deel-aspecten van jezelf, al je innerlijke delen als winnaar uit de bus. Je ontdekt de achterliggende positieve doelstellingen van je gedrag en manier van reageren die je in jezelf het meest afkeurt en bekritiseert.

Een kerntransformatiesessie is een proces, waarbij je tot in de diepste lagen van je wezen doordringt en daarmee ongewenste patronen transformeert. Deze transformatie komt tot stand omdat je de achterliggende positieve intentie van een patroon erkent, voedt en helpt ontwikkelen. Hierdoor vervalt de reden om oude ongewenste patronen te behouden. Diepgaande veranderingen ontstaan bijna vanzelf. Kerntransformatie gaat aan het denken voorbij, heeft niets te maken met manipulatie, maar roept op een weldadige manier gevoelens op van eenheid en vrede van bijna spirituele aard.
Het is een opschonende, helende methode die veel innerlijke rust geeft. Het heeft een weldadige invloed op alles wat niet ‘lekker loopt’ in je leven, zoals gevoelens van geïrriteerdheid, moeite met het vinden van een juiste partner of onzekere gevoelens bij verandering van baan of in een nieuwe relatie. Je kunt er mee werken om je zelfvertrouwen te verbeteren of aan een scala van lichamelijke ongemakken.