Scheiden doet lijden..

Scheiden doet lijden, een gezegde met een hoog waarheidsgehalte. Ik maak het aan den lijve mee op dit moment. Niet dat ik het geen uitdaging vond hoor, helemaal niet, best wel spannend ook. Wat voor mogelijkheden en vrijheden zullen er op mijn pad komen? Maar ja, het is theoretisch natuurlijk heel leuk en opwindend en ook wel eng. Maar dan de praktijk, tja dat valt dan toch wel even tegen.

Om dan maar met de deur in huis te vallen, ik ben na 20 jaar gescheiden van partner. En dat doe je niet zomaar, dat heeft een aanloop nodig, voordat je kunt zeggen, en nu is het welletjes geweest, ik vertrek. Het was gewoon over en uit, de chemie was weg, we zaten niet meer op één lijn en datgene waar mijn hart en passie lag, was voor hem abracadabra. Ik kon net zo goed een vreemde taal spreken, dat was precies hetzelfde.

Ja, en dan komt dat moment dat je dat dan aan die partner gaat vertellen dat je alleen ergens anders wilt gaan wonen. Dat vond ik wel heel moeilijk. Wat ik ook moeilijk vond is dat de kat en de hond niet met mij meegingen. Het voelt als een soort van in de steek laten en mijn schuldgevoel viert hoogtij. Was het wel een goede beslissing, had ik toch niet moeten blijven, heb ik niet te overhaast gehandeld, etc etc. Ja ja, dat geniepige stemmetje gaat flink met mij op de loop, want er is niets veiliger dan alles bij het oude houden.

Maar ik kwam niet verder met het doen wat het het liefste doe, en dat is helen met energie. De energie in het oude huis was zwaar en dicht en ik kwam er niet doorheen. Als ik mensen energetisch wil helpen dan is er een lichte, mooie energie voor nodig. En nu ik op mezelf woon, kan mijn eigen energie meer stralen, zonder ondermijnd te worden. Ik kan hier verder aan mijn spirituele ontwikkeling werken, zonder afleiding, zonder zwaarte. Na zoveel jaren ben ik weer alleen, en ik word nu op mezelf teruggeworpen, en dat is best eng om uit mijn comfortzone te zijn. Maar ik kan in alle vrijheid doen en zijn, en dat voelt even vreemd maar dat went vast wel. Het terugvinden van mijn innerlijke kracht is ook een geschenk, want weet dat je veel sterker bent dan je denkt.

Een nieuw hoofdstuk van mijn leven ontvouwt zich en ik ben zelf erg benieuwd waar dit nieuwe leven heen gaat en wat het me brengt….

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.