Scheiden doet lijden, een gezegde met een hoog waarheidsgehalte. Ik maak het aan den lijve mee op dit moment. Niet dat ik het geen uitdaging vond hoor, helemaal niet, best wel spannend ook. Wat voor mogelijkheden en vrijheden zullen er op mijn pad komen? Maar ja, het is theoretisch natuurlijk heel leuk en opwindend en ook wel eng. Maar dan de praktijk, tja dat valt dan toch wel even tegen.

Om dan maar met de deur in huis te vallen, ik ben na 20 jaar gescheiden van partner. En dat doe je niet zomaar, dat heeft een aanloop nodig, voordat je kunt zeggen, en nu is het welletjes geweest, ik vertrek. Het was gewoon over en uit, de chemie was weg, we zaten niet meer op één lijn en datgene waar mijn hart en passie lag, was voor hem abracadabra. Ik kon net zo goed een vreemde taal spreken, dat was precies hetzelfde.

Ja, en dan komt dat moment dat je dat dan aan die partner gaat vertellen dat je alleen ergens anders wilt gaan wonen. Dat vond ik wel heel moeilijk. Wat ik ook moeilijk vond is dat de kat en de hond niet met mij meegingen. Het voelt als een soort van in de steek laten en mijn schuldgevoel viert hoogtij. Was het wel een goede beslissing, had ik toch niet moeten blijven, heb ik niet te overhaast gehandeld, etc etc. Ja ja, dat geniepige stemmetje gaat flink met mij op de loop, want er is niets veiliger dan alles bij het oude houden.

Maar ik kwam niet verder met het doen wat het het liefste doe, en dat is helen met energie. De energie in het oude huis was zwaar en dicht en ik kwam er niet doorheen. Als ik mensen energetisch wil helpen dan is er een lichte, mooie energie voor nodig. En nu ik op mezelf woon, kan mijn eigen energie meer stralen, zonder ondermijnd te worden. Ik kan hier verder aan mijn spirituele ontwikkeling werken, zonder afleiding, zonder zwaarte. Na zoveel jaren ben ik weer alleen, en ik word nu op mezelf teruggeworpen, en dat is best eng om uit mijn comfortzone te zijn. Maar ik kan in alle vrijheid doen en zijn, en dat voelt even vreemd maar dat went vast wel. Het terugvinden van mijn innerlijke kracht is ook een geschenk, want weet dat je veel sterker bent dan je denkt.

Een nieuw hoofdstuk van mijn leven ontvouwt zich en ik ben zelf erg benieuwd waar dit nieuwe leven heen gaat en wat het me brengt….

Scheiden doet lijden..

4 gedachten over “Scheiden doet lijden..

 • april 17, 2018 om 7:38 am
  Permalink

  Wauw, Anneke wat goed van je dat je voor je zelf gekozen hebt. Dat is inderdaad een grote en zeer moedige stap. Ik weet waar je door heen gaat. Ik heb die stap ook genomen vorig jaar. Het was moeilijk, verdrietig en zwaar. En eindigde in een “burnout/lichte depressie”. Voor de buitenwereld makkelijk te hanteren en voor mij hierover geen of weinig uitleg te geven. Maar ik het ervaren als een wake-up process, het eindelijk thuis komen bij mezelf. En daar had ik tijd voor nodig, om te resetten. Me zelf weer in mijn fabriekstand te zetten om het maar even populair te zeggen. De vrijheid die ik mezelf gegeven heb is zo`n groot cadeau voor mij. Dus gefeliciteerd met je vernieuwde oude ik en het prachtige cadeau dat je jezelf gegeven hebt. En met de beestjes en jou komt het ook goed, echt wel. Dikke kus

  Beantwoorden
 • april 17, 2018 om 2:55 pm
  Permalink

  Mooi geschreven Anneke! Moedig en dapper dat je voor jezelf gekozen hebt! Ik wenst je alle geluk van de wereld en succes met je praktijk! Liefs, Simone

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *