Wat is pendelen?

Maar eerst: wat is een pendel?

Een pendel is een instrumentje waarmee je antwoorden krijgt op (levens)vragen. Je kunt je voorstellen dat het bestaat uit een druppelvormig gewichtje aan een kettinkje. Het gewichtje kan ook een kristal zijn.

Het is eigenlijk al een heel oude methode om te weten te komen wat er in het onbewuste verborgen is. Ik weet nog wel dat wij op de familiezondagen ook een pendel gebruikte. Het was dan een naald aan een draadje en wij meiden onderling pendelde dan uit hoeveel kinderen wij zouden krijgen. Dat gaf altijd veel lol. Maar vaak worden er heel serieuze vragen gesteld voor meer zwaardere zaken.

Hoe ik de pendel gebruik

Als ik voor mezelf, of voor iemand anders pendel, maak ik eerst mijn geest zoveel mogelijk leeg. Ik zorg ervoor dat ik natuurlijk niet gestoord word. De ruimte waarin ik zit is aangenaam verlicht en er brand een kaars. De sfeer is precies goed. Vooraf test ik de pendel met een paar controlevragen. Ik richt me daarna naar binnen en stel de vraag. Een vraag moet altijd gesloten gesteld worden. Dus vragen die alleen met “Ja, Nee, weet het niet, of mag nog niet beantwoord worden”, gesteld. De pendel maakt contact met mijn onderbewustzijn. Ik wacht dan af waar de slingerbeweging van de pendel heen gaat. Bij “Ja en Nee”is het natuurlijk duidelijk. Maar soms is het dat niet, en dat moet ik meer de diepte in met mijn vragen. Het kan ook zo zijn dat het antwoord nog niet gegeven mag worden. Je loopt allemaal op je eigen pad en je hebt ook je eigen proces. We lopen niet allemaal tegelijk met elkaar op.

Kan iedereen pendelen leren?

Ja, ik denk zelf van wel. Je hoeft niet paranormaal begaaft te zijn of zo. Al is oefenen natuurlijk wel een vereiste. Ook is het belangrijk dat je consistent bent met de slingerbeweging van de pendel. Je spreekt eigenlijk met jezelf af welke beweging voor Ja, Nee, weet niet en mag niet beantwoord worden, zijn. Bij mij is bijvoorbeeld “Ja”een slingerbeweging naar links. Als je net begint denk je misschien dat je het niet kunt. Het kan ook zijn dat je de pendel met je mind wilt laten bewegen. Hoe vaker je het doet des te meer vertrouwen je krijgt. Het kan je een steuntje in de rug geven als je voor jezelf pendelt. En je misschien richting geven op je pad of in je proces.

Je kunt bij mij een pendelconsult aanvragen voor 7,50 euro, dan kun je 5 vragen stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.