Zou jij voor deze massage kiezen?

Toen ik me voor de workshop Aromatouch massageTechniek inschreef, was ik er toch wel een beetje benauwd voor. Dat komt omdat ik altijd veel napijn had na een massagebehandeling. Ik kan je vertellen dat ik diverse soorten massagetechnieken heb ondergaan. Met een pijnlijk resultaat, toch zeker wel een week. Dus daar ben ik al lang geleden mee gestopt.

Theorie.

De ochtend was voor de theorie. De uitleg van de oliën. Uit welke planten ze gemaakt zijn en wat hun therapeutische werking is. Ook is het eigenlijk geen massage. Jij, als behandelaar, bent eigenlijk het instrument voor de oliën. Zij doen het eigenlijke werk. Er worden bij iedere stap in de behandeling, een paar druppels over de rug gebracht. De behandelaar, ik dus in dit geval, leidt de oliën over de ruggegraat. Daarna worden ze verder uitgestreken over de gehele rug, tot aan de kruin van het hoofd.

Nu zelf doen.

Toen het moment daar was om te gaan oefenen, kneep ik hem toch wel een beetje! Ik ging als eerste op de tafel. Ik was dus best gespannen.  Toen ik voelde dat het een hele zachte aanraking was, kon ik de spanning loslaten. De oliën ruiken ook zo heerlijk, dat helpt natuurlijk! Na zo’n 45 minuten had ik geen zin meer om van de tafel af te komen. Wat verrassend!  Ik heb de dagen erna geen pijn gehad. Dit was voor mij het bewijs dat de Aromatouch massage perfect is voor mij.  Dus misschien is deze zachte aanpak van massage ook wel voor jou!

Want zeg nou zelf, niet iedereen houdt er toch van om gekneed te worden als een bonk deeg? Als je daarom gevoelig bent voor een te harde aanpak, dan is dit andere koek!

Voor meer info over Aromatouch, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.